Venskaber, magi og hjemmestrikkede røverhistorier
26. oktober 2022Ravnsborg tilhører Lyng Rollespil, som er et kommunalt fritidstilbud til børn og unge. Hver torsdag er der rollespilsaften, hvor over 100 deltagere samles om deres fælles interesse og lever sig ind i en magisk fantasiverden.
Ravnsborg er en fæstningsby, og inden for murene er der fire huse: garnisonshus, grevebolig, lægehus og troldmandstårn. Derudover er der en kirke med fantasiguder, et handelshus og en kro.
- Ravnsborg trængte til en kærlig hånd. Da den blev opført i 2004, brugte man genbrugstræ, men nu har vi brugt trykimprægneret træ, så det er nemmere at vedligeholde, fortæller Daniel, som er formand for Lyng Rollespils støtteforening.
Relationer og mod
Ravnsborg danner ramme om en 20 år gammel historie, og for de deltagende er det mere end bare rollespil. Det er stedet, hvor man skaber relationer, søger grænser, slås og brænder krudt af. Det handler om politik og strategi, helte og skurke. Alle rollespillere har en fast karakter, som de spiller hver torsdag, og den udvikler sig i takt med, hvad der sker i spillet.
Sociale relationer, samarbejde, karakterudvikling og konflikthåndtering er en vigtig del af rollespil.
- Rollespil sætter dig i mange pressede situationer. Pulsen stiger og hjertet banker, fordi man ikke ved, hvad der sker. Vores spil-ledere sætter rammen for historien, og spillernes handlinger påvirker retningen. Der kan fx opstå krig mellem to verdener, og din karakter har livet på spil, fortæller Daniel.
Rollespilsaftenerne er ugens højdepunkt for mange børn og unge, som har deres venskaber gennem klubben. Fællesskabet rummer alle og giver de unge modet til at udfordre sig selv.
- I rollespil skal man ikke kunne noget bestemt. Der er noget for alle. Man kommer til at stå i mange forskellige situationer, og man kommer til at gøre ting, man ikke ville gøre i virkeligheden. Man kan fx være en stille og genert person, der spiller en højrøstet og grænsesøgende karakter, forklarer Daniel.
Fremtiden for Ravnsborg
For Daniel og mange af de andre frivillige betyder Ravnsborg meget, fordi de selv har været en del af det som børn. Derfor arbejder de for at udvikle stedet, så det kan give flere unge en masse gode oplevelser.
- Vi har penge tilbage fra støttepuljen, fordi materialerne rakte længere, end vi havde regnet med, så vi har planer om at skifte beklædningen på det sidste hus, vi mangler. Og så søger vi byggetilladelse, så vi kan bygge landsbyhuse, der skal skabe illusionen af en by uden for borgen, afslutter Daniel.
Se filmen om Ravnsborg og Lyng Rollespil her
Har du selv et projekt?
”I fixer, vi støtter” er et koncept, der går ud på at støtte lokale ildsjæle i det danske foreningsliv.
- Hos jem & fix hylder vi det lokale engagement, fællesskabet, kreativiteten og lysten til at skabe noget. Derfor sætter vi fokus på de mange store og små fix det selv-projekter, der findes rundt omkring i landets foreninger, klubber og andre forsamlinger og hjælper dem på vej, fortæller Anna Paludan, marketing & e-commerce chef i jem & fix. I kan ansøge om støtte til jeres projekt her.