Varmegenvinding
Flere kategorier
Ventilation med varmegenvinding
Et godt ventileret hus er vigtig for at have et sundt indeklima og minimere fugt i hjemmet. Ventilation kan ske på mange måder, og typisk er det helt lavpraktisk med at åbne vinduerne og få luftet ud. Det kaldes naturlig ventilation, og det anbefales, at man laver gennemtræk i 5-10 minutter gerne 2-3 gange om dagen for at få luftet ud. Når man åbner vinduerne, kommer der ny frisk luft ind, og luften i hjemmet bliver skiftet. På den måde nedbriinges luftfugtigheden også, og det giver dig et sundere indeklima.
Der er også dog andre måder at få ventileret hjemmet på uden at skulle åbne for vinduer. Det er den mekaniske ventilation, som sker med ventilationsanlæg. Ventilationsanlæg fås i forskellige størrelser og udgaver, og i denne kategori har vi samlet forskellige produkter, som alle er ventilation med varmegenvinding.
Hvad er varmegenvinding?
Varmegenvinding er en teknologi, hvor man bruger varmen fra den luft, der udsuges, til at opvarme den luft, som blæses ind. Det betyder, at ventilationsanlægget udnytter varmen i luften, som suges ud af huset, til at opvarme den friske luft, der kommer ind i huset, og på den måde mister man mindre varme, når der ventileres.
Når man lufter ud ved at åbne vinduerne, mister man relativt meget varme, fordi man lukker den kølige, friske luft ind. Sker ventilationen i stedet gennem et ventilationsanlæg med varmegenvinding, vil luften, der kommer ind være næsten lige så varm, som den der suges ud. Mange anlæg kan genbruge op til 90% af varmen. Det er derfor en god metode til at skabe bedre ventilation i hjemmet uden et stort varmetab.
Store og små ventilationsanlæg med varmegenvinding
Når man bygger nye huse i dag, er de meget tætte, og det stiller større krav til ventilationen i hjemmet. I følge bygningsreglementet skal der være så meget udskiftning af luften i boligen, at det svarer til, at luften skal skiftes en gang hver anden time. Det ville sige, man skulle åbne vinduerne en gang hver anden time for at lufte ud. Det giver sig selv, at det gør ingen. Derfor installeres der i stedet for ventilationsanlæg med varmegenvinding, som hele tiden sørger for, at luften bliver skiftet ud. Når varmen i den udsugede luft udnyttes til at opvarme den friske luft, holdes varmeudgifterne samtidig nede. Ventilationsanlæg med varmegenvinding kan også monteres i gamle hjem, hvor de på samme måde vil kunne ventilere. Der skal trækkes rør på loftet, og afhængig af hvilken type tag, du har, er det måske en større omgang. Derfor kan du med fordel vælge nogle ventilationer med varmegenvinding, som monteres i boligens vægge. En meget mere simpel installation, hvor du også kan udnytte fordelene ved ventilation med varmegenvinding, selvom de store anlæg er mere effektiv.
Hos jem & fix har vi store ventilationsanlæg med varmegenvinding samt mindre løsninger. Du finder det hele i denne kategori.